Onze Droom... Alle kinderen in Eindhoven doen mee!!

Deze functionaliteit is alleen voor de website van Leergeld NL

"Lesly is 9 jaar en zit in groep 5 van de basisschool. Zijn vader en moeder zijn twee hardwerkende ouders die voor de energie crisis financieel net konden rondkomen. Maar woonachtig in een huurhuis dat slecht geïsoleerd is en de sterk stijgende energielasten zorgen ervoor dat het gezin nu niet meer kan rondkomen.

  • Wat doet het met Lesly dat hij geen fiets krijgt terwijl zijn meeste vriendjes een fiets hebben waarmee ze naar veel plekken kunnen rijden waar ze graag naar toe willen en hij niet?

  • Hoe voelt Lesly zich als hij geen laptop heeft zoals zijn vriendjes die wel spelenderwijs thuis digitaal kunnen oefenen met rekenen en spannende spelletjes kunnen spelen en hij niet?

  • Wat gaat er in Lesly om als hij ziet dat zijn vriendjes kunnen voetballen bij een club en Lesly niet?"

Ongeveer 1 op de 10 kinderen (2 tot 3 kinderen per schoolklas) zitten in dezelfde positie als Lesly. Deze kinderen staan vaak letterlijk aan de zijlijn en hebben daardoor vaker last van gezondheidsproblemen en gevoelens van eenzaamheid, behalen vaak lagere onderwijsprestaties, kunnen zich niet goed ontwikkelen en hebben daarmee meer kans later opnieuw in een eigen armoedesituatie terecht te komen.

Stichting Leergeld Eindhoven biedt aan deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan voor hen gewenste sociale en/of maatschappelijke activiteiten. Onze droom is dat Lesly zoals alle andere kinderen kan meedoen!