De Leergeldformule

Deze functionaliteit is alleen voor de website van Leergeld NL

Bij Leergeld Eindhoven werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder ziet u de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Dit kan via onze website, per mail of telefonisch. Leergeld Eindhoven neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met het gezin op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt er een vrijwilliger/intermediair op huisbezoek om de aanvraag door te spreken. Onze vrijwilliger/intermediair bespreekt de wensen en de aanvragen voor het kind en vraagt naar het gezinsinkomen zodat Leergeld Eindhoven kan beoordelen of het gezin in aanmerking komt. Indien gewenst kunnen wij informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  De vrijwilliger/intermediair draagt de gegevens en het verslag van het gesprek over aan het kantoor van Leergeld Eindhoven. Op basis van deze informatie wordt beoordeeld of de aanvraag past binnen onze afspraken en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de kantoormedewerkers.


 4. Vergoeding

  Leergeld Eindhoven helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of winkel waar het kind dan terecht kan.

 5. Nazorg

  Na afhandeling van de aanvraag neemt Leergeld Eindhoven regelmatig weer contact op met het gezin om te informeren of we nog iets voor het gezin kunnen betekenen. Bijvoorbeeld het doen van een nieuwe aanvraag of het verlengen van een activiteit.